The Place to be, voor tech- en andere neuten ( Technologie-Hobbie, Mens & Maatschappij )
Welkom gast! Registreren
Ruimtesonde  
tatooke Offline
Full member


Berichten: 3.114
Lid sinds: Jun 2005

 Bericht: #1
Ruimtesonde
Ruimtesonde Hayabusa 2 op zoek naar organisch materiaal
[Afbeelding: http://i.telegraph.co.uk/telegraph/multi...56875c.jpg]
Een verbeterde opvolger van het Japanse ruimteveer Hayabusa zou op z'n vroegst in 2014 gelanceerd kunnen worden. Verwacht wordt dat de sonde rond 2020 weer terug is op Aarde, naar men hoopt met organisch materiaal. De originele Hayabusa kwam eerder dit jaar weer terug naar Aarde.
Vorige week kreeg de Japanse ruimtevaartorganisatie JAXA het groene licht van de regering om te beginnen met de ontwikkeling van Hayabusa 2, een project wat zo'n ?1,5 miljard gaat kosten.
Net als zijn voorganger zal Hayabusa 2 een astero?de bezoeken om deeltjes te verzamelen. Waar de eerste ruimtesonde de 500 meter grote astero?de Itokawa bezocht om silicium en ijzer te verzamelen, zal zijn opvolger afreizen naar astero?de 1999 JU3, in een zoektocht naar organische moleculen.
De sonde is ontwikkeld om de problemen te omzeilen die Hayabusa plaagden tijdens de missie. Alhoewel Hayabusa er in slaagde om zijn capsule eerder dit jaar op Aarde af te leveren, is het nog niet duidelijk of de beoogde deeltjes daadwerkelijk zijn verzameld.
Bron: Newscientist.com http://www.newscientist.com/article/dn19...space.html
______________________________________________________________
19-08-2010, 14:53

Keywords: