The Place to be, voor tech- en andere neuten ( Technologie-Hobbie, Mens & Maatschappij )
Welkom gast! Registreren
Overzicht laatste Satelliet Nieuws  
tatooke Offline
Full member


Berichten: 3.114
Lid sinds: Jun 2005

 Bericht: #1
Overzicht laatste Satelliet Nieuws
van satellite tot astronauten je vind het hier wel  :sunny:  Altijd al je eigen persoonlijke satelliet in een baan om de Aarde willen hebben? Het Amerikaanse bedrijf Interorbital Systems maakt dit nu voor iedereen bereikbaar. Voor maar 8000 dollar (5600 euro) kun je de IOS TubeSat Kit kopen inclusief de lancering in een lage baan rond de aarde van 310 kilometer hoogte.
lees het allemaal hier :

http://space.cweb.nl/satellite_news.html
______________________________________________________________
27-12-2009, 01:26
tatooke Offline
Full member


Berichten: 3.114
Lid sinds: Jun 2005

 Bericht: #2
Re:Overzicht laatste Satelliet Nieuws
Kepler-telescoop ontdekt vijf Exoplaneten
HOUSTON - De Amerikaanse satelliet Kepler heeft vijf planeten buiten ons zonnestelsel ontdekt. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA maandag bekendgemaakt.
[Afbeelding: http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/47..._466in.gif]
De zogeheten exoplaneten zijn de eerste vondsten van de ruimtesonde, die vorig jaar werd gelanceerd.
Kepler spoort planeten bij sterren op door naar regelmatige veranderingen in de helderheid van een groot aantal sterren uit te kijken. Het uiteindelijke doel is om op die manier planeten ter grootte van de aarde op te sporen.
Heet
Maar zover is het nog niet: de eerste vijf planeten die tot nog toe zijn gevonden zijn veel groter. E?n is van het formaat Neptunus, de vier overige van het kaliber Jupiter. Alle vijf bevinden zich dicht in de buurt van hun moederster en zijn dus zeer heet.
De temperatuur op de vijf planeten varieert van 1200 tot ruim 1600 graden Celsius, veel te warm voor levensvormen zoals op de aarde.
Toch zijn de onderzoekers blij met de vondsten. ''Dit draagt bij aan ons begrip van hoe planetenstelsels ontstaan en zich ontwikkelen'', aldus wetenschapper William Borucki.
Water
[Afbeelding: http://media.nu.nl/m/m1czr87as8oi.jpg]
De Kepler was in maart gelanceerd om planeten als de aarde te zoeken. Wetenschappers gaan ervan uit dat alleen daar leven mogelijk is. Daarvoor moet de planeet onder meer niet te heet en niet te koud zijn, een vaste structuur hebben en vloeibaar water bevatten.
Om die planeten te vinden, observeert de Kepler drie jaar lang ongeveer honderdduizend sterren in de sterrenbeelden Zwaan en Lier.
De eerste bevindingen van Kepler vormen een aanwijzing dat er blijkbaar niet gemakkelijk planeten worden gevormd die aanzienlijk zwaarder zijn dan Neptunus en fors lichter dan Jupiter.
Bron: Nu.nl
______________________________________________________________
05-01-2010, 20:14
tatooke Offline
Full member


Berichten: 3.114
Lid sinds: Jun 2005

 Bericht: #3
Re:Overzicht laatste Satelliet Nieuws
[glow=red,2,300]Blauw/groene vuurballen: Geen Meteorieten maar Satellieten [/glow]
Door Richard
20 februari 2010

Naar aanleiding van het meest recente vuurbal incident dat plaatsvond in Mexico op 11 februari 2010, maar wat achteraf om een neerstortende Russische satelliet bleek te gaan, hebben wij ons onderzoek hiernaar voortgezet. Met onze bevindingen kunnen wij nu concluderen dat de blauw/groen gekleurde vuurballen, die onze atmosfeer binnenkomen, satellieten zijn.

Of het daadwerkelijk in Mexico om de Kosmos 2421 ging is nog niet helemaal duidelijk, omdat dit door Satellite News wordt tegengesproken. (Artikelen op deze site kunnen helaas niet worden ingekeken door derden.) Welke satelliet het wel is geweest doet hierbij overigens ook niet echt ter zake, hoewel het natuurlijk w?l interessant is te weten om welk soort het gaat; spionage, communicatie etc. Daarover straks meer.

Bij de kleur van de verbranding van deze objecten in de atmosfeer stelden wij ons al eerder de vraag of het hier wel zou gaan om meteorieten. Deze ruimterotsen bestaan immers over het algemeen uit ijzer en nikkel en zijn omgeven door een laag ijs. Bij verbranding van de voorgenoemde metalen (en ijs) is er geen sprake van een blauw/groene kleur, zoals die steeds te zien is bij de grote objecten die door ons luchtruim heenkomen, daarbij zeer lang zichtbaar zijn en soms zelfs de grond raken. Meteorieten zijn meestal klein, kort zichtbaar en hebben een geel/oranje of vurige uitstraling. Zij verbranden nagenoeg direct in zijn geheel bij het betreden van onze atmosfeer.
[Afbeelding: http://www.niburu.nl/editor/plugins/Exte..._10_09.png]
Vuurbal over Nederland 13 oktober 2009 (zie artikel)

De typische blauw/groene kleur wordt alleen zichtbaar bij verbranding (of corrosie) van ??n soort metaal: Koper.

Satellieten bevatten veel koper dat o.a. in spoelen zit verwerkt i.v.m. elektronische apparatuur.

Bekijk het onderstaande filmpje waar koperdraad tot ontbranding wordt gebracht. U zult zien dat de kleur die hierbij vrijkomt exact overeenkomt met die van de vuurballen die de laatste tijd wereldwijd worden waargenomen.Militaire geheimhouding

In juni 2009 werd duidelijk dat er vanuit het Amerikaanse militaire bestel een complete geheimhouding werd ingevoerd met betrekking tot objecten die onze atmosfeer binnenkomen. Lees: "Militaire Cover-up: Inkomende meteoren vanaf nu geheim". Wetenschappers die hier onderzoek naar deden krijgen geen informatie meer over wat onze atmosfeer binnenkomt en stonden hier versteld van, omdat er voorgaand een enorm goede samenwerking tussen beiden bestond.

Deze cover-up wekte ook binnen ons team argwaan... want wat was de reden dat er niets meer over naar buiten mag worden gebracht? Als zaken als deze ineens de doofpot ingaan, geven zij juist des te meer reden tot nader onderzoek over wat er bewust verborgen wordt gehouden. Uit onze bevindingen blijkt dus inderdaad dat er meer aan de hand is dan de veronderstelling dat het slechts om meteoren gaat.

Dat er iets mis is met de satellieten, lijkt een duidelijke zaak. Eerder in 2009 botste een Russische en een Amerikaanse satelliet op elkaar. Wie begrijpt hoe nauwkeurig de koersen van satellieten worden uitgezet, begrijpt ook dat deze elkaar nooit 'toevallig' kunnen raken. De oorzaak hiervan wordt dan ook stilgehouden of kan eveneens door de wetenschap niet worden verklaard.

In mei 2009 werd ook al aangegeven dat de satellieten die gebruikt worden voor GPS navigatie in 2010 problemen zullen gaan opleveren. Dit wordt toegeschreven aan slecht onderhoud en zou een oorzaak kunnen zijn, gezien de leeftijd van enkele satellieten. Onze vermoedens gaan echter onder meer uit naar de verhoging van kosmische straling en zonneactiviteit die invloed op de werking van de systemen hebben.

Natuurlijk zullen dergelijke storingen worden afgedaan als 'normale' technische mankementen, omdat het het erkennen van een situatie waar de wetenschap geen antwoord of oplossing voor heeft, nogal gevoelig ligt bij het naar buiten brengen aan het publiek. Zoals we de laatste tijd allemaal wel hebben vernomen is het voor de wetenschap geen enkel probleem om te knoeien met gegevens en de waarheid volledig te verdraaien.

Alleen komt de waarheid uiteindelijk altijd naar buiten...

Oorzaken

Natuurlijk zijn er tal van oorzaken waardoor deze satellieten stuk kunnen gaan, uit hun baan vallen en in onze dampkring verbranden. Tot nu toe is het moeilijk om met zekerheid vast te stellen wat precies het grootste probleem is en zijn daarom nog druk bezig met onderzoek. Een aantal oorzaken kunnen de volgende zijn:
Ruimteafval/meteorieten die botsen met satellieten
Veroudering/mankementen
Kosmische straling/zonnevlammen waardoor satellieten uit hun baan worden gedrukt
Grootmachten schakelen elkaars communicatie uit
Buitenaardse interventie - het onklaar maken van satellieten als voortijdige waarschuwing i.v.m. propaganda die verstrekt kan worden ten tijde van 'First Contact' door de gecontroleerde media en/of het uitschakelen van het vermeende Bluebeam Project (Dit project is overigens naar onze mening reeds uitgeschakeld -red.)
Zodra er bij ons meer bekend is over een of meerdere oorzaken, geven wij daar zo spoedig mogelijk bericht van.

Vuurbal incidenten

Hieronder een (onvolledige) lijst van vuurbal/meteoriet incidenten sinds 2009. Het gaat dan alleen om de gevallen die in de media zijn verschenen waarbij 'gewone' meteorieten en de blauw/groene vuurballen zijn gemeld.
2 Maart, 2009 - 100 Foot Asteroid Zips by Earth
29 Maart, 2009 - Huge Fireball/Explosion Over East Coast USA
7 Oktober, 2009 - Fireball/Explosion Reported Over Namibia
8 Oktober, 2009 - Asteroid Creates Massive Explosion Over Indonesia
13 Oktober, 2009 - Hundreds in Netherlands and Germany See Exploding Fireball
18 Oktober, 2009 - Meteorite Hits Family Car In Canada
27 Oktober, 2009 - Bright Blue Fireball Reported Over Kansas
4 November, 2009 - Large Ice Chunks From Sky Batter Chicago House
6 November, 2009 - Earth Narrowly Misses Asteroid Strike
7 November, 2009 - Large Fireball Reported Over California
7 November, 2009 - Huge Flash In The Sky Witnessed By Many In British Columbia
18 November, 2009 - Asteroid Creates Huge Fireball Seen In 8 States! (video)
19 November, 2009 - Asteroid Streaks Across Australia For 15 Minutes
21 November, 2009 - Huge Meteor Explosion Lights Up Sky in South Africa (video)
26 November, 2009 - Fireball Spotted Over West Newbury, Massachusetts
26 & 27 November, 2009 - Large Fireballs Reported Over Edmonton 2 Nights In A Row
27 November, 2009 - Large Fireball Seen By Witnesses Over Miami
7 December, 2009 - Bluish Green Fireball Sighted Over Northern Germany
19 December, 2009 - Huge Fireball Seen In Broad Daylight Over Candlesby, UK
7 Januari, 2010 - Fireball seen over Montreal Canada
10 Januari, 2010 - Large Fireball reported over Irving California
18 Januari, 2010 - Meteorite Hits Doctor's Office in Virginia (Day)
18 Januari, 2010 - Several Meteors and Fireball Seen Over Richmond Sky (Night)
11 Februari, 2010 - Meteorite Hits Mexico Leaving 30 Meter Crater

bron : http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22727
______________________________________________________________
20-02-2010, 23:27
tatooke Offline
Full member


Berichten: 3.114
Lid sinds: Jun 2005

 Bericht: #4
Re:Overzicht laatste Satelliet Nieuws
hubble space telescope weird fish

hubble space telescope weird fish
______________________________________________________________
17-03-2010, 18:18
tatooke Offline
Full member


Berichten: 3.114
Lid sinds: Jun 2005

 Bericht: #5
Re:Overzicht laatste Satelliet Nieuws
[glow=red,2,300]Gematigde exoplaneet ontdekt [/glow]
[Afbeelding: http://www.spacedaily.com/images-lg/coro...net-lg.jpg]
KEULEN - Europese astronomen hebben een planeet in een ander zonnestelsel ontdekt die opvalt door zijn normaliteit. De zogeheten exoplaneet ?lijkt op de planeten in ons zonnestelsel?, maakte de Duitse ruimtevaartorganisatie DLR woensdag bekend.

De exoplaneet is CoRoT-9b  http://nl.wikipedia.org/wiki/COROT-9b  genoemd, naar de Europese satelliet waarmee het hemellichaam werd ontdekt. De ruimtetelescoop CoRoT werd in 2006 gelanceerd om te zoeken naar planeten als de aarde buiten ons zonnestelsel.

CoRoT-9b staat in het sterrenbeeld Slang, op ongeveer 1500 lichtjaar van de aarde. De exoplaneet is even groot als Jupiter en draait in 95 dagen om zijn zon. De temperatuur varieert er van 20 graden onder nul tot 160 graden boven nul, volgens de onderzoekers ?redelijk gematigd?. Daarmee lijkt de planeet in niets op de eerder ontdekte exoplaneten. Die zijn veel heter omdat zij dichter bij hun zon staan.

Bron: Telegraaf.nl
______________________________________________________________
18-03-2010, 16:10
tatooke Offline
Full member


Berichten: 3.114
Lid sinds: Jun 2005

 Bericht: #6
Re:Overzicht laatste Satelliet Nieuws
[glow=red,2,300]PT1 Satellite Terrorism in America - Dr.John Hall talks satellite used to harass and gang stalk[/glow]
PT1 Satellite Terrorism in America - Dr.John Hall talks satellite used to harass and gang stalk
______________________________________________________________
03-05-2010, 21:16
tatooke Offline
Full member


Berichten: 3.114
Lid sinds: Jun 2005

 Bericht: #7
Re:Overzicht laatste Satelliet Nieuws
John Hall - Satellite Terrorism, Surveillance Technology - 1 April 2010 part 2/6
John Hall - Satellite Terrorism, Surveillance Technology - 1 April 2010 part 2/6
______________________________________________________________
03-05-2010, 21:17
tatooke Offline
Full member


Berichten: 3.114
Lid sinds: Jun 2005

 Bericht: #8
Re:Overzicht laatste Satelliet Nieuws
[glow=red,2,300]Satelliet op hol na intense zonnestorm[/glow]
[Afbeelding: http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/3/7...0504094858]
Intelsats Galaxy 15, een communicatiesatelliet, is op hol geslagen. Volgens de makers van de kunstmaan komt dat door een "intense" zonnestorm op 5 april. De op hol geslagen satelliet - sinds 5 april zijn 200.000 commando's gestuurd - reageert voorlopig op niks. Vandaag komt ze gevaarlijk dicht in de buurt van een andere kunstmaan, AMC-11, ook een communicatiesatelliet en eigendom van het Luxemburgse SES.

Galaxy 15 zal tot 7 juni door de baan van AMC-11 vliegen volgens de berekeningen, en dat zou kunnen resulteren in storingen bij de Luxemburgse satelliet. (mvl)
04/05/10 09u48
http://www.hln.be/hln/nl/961/Wetenschap/...torm.dhtml
______________________________________________________________
04-05-2010, 22:41
tatooke Offline
Full member


Berichten: 3.114
Lid sinds: Jun 2005

 Bericht: #9
Re:Overzicht laatste Satelliet Nieuws
[glow=red,2,300]Gliese 710 bombardeert aarde[/glow]
Vadim V. Bobylev van het Pulkovo Observatory in St. Petersburg houdt zich bezig met het in kaart brengen van de omloopbanen van naburige sterren. Hij gebruikt daarvoor de data van Hipparcos (een satelliet van het Europese ESA die van 1989 tot 1993 sterposities heeft opgemeten ten dienste van de astrometrie) en metingen op aarde van de snelheden van sterren. De wetenschapper ontdekte dat een dwergster in onze richting raast en bijna zeker langs de rand van ons zonnestelsel zal scheren en onvermijdelijk kometen richting aarde zal sturen.
[Afbeelding: http://www.grenswetenschap.nl/images/art...100317.jpg]
De bedreiging komt van Gliese 710, een Oranje Dwerg die zich nu op 63 lichtjaar van de aarde bevindt, maar met een snelheid van meer dan 50.000 km/uur in onze richting snort. Eerder onderzoek had al uitgewezen dat Gliese 710 binnen circa anderhalf miljoen jaar de Oortwolk zou kunnen kruisen. 't Is dus nog niet voor per direct.

Bobylev vond eerder al vier niet ge?dentificeerde sterren die de aarde op circa 9,5 lichtjaar zullen passeren. Deze sterren zullen invloed uitoefenen op vele miljarden komeetachtige objecten in de Oortwolk.
Volgens de berekeningen van Bobylev is er 86 procent kans dat Gliese 710 de Oortwolk zal kruisen. Als dat effectief gebeurt dan zullen miljoenen kometen in een baan gestuurd worden die de aarde zal kruisen. Gelukkig laat eerder onderzoek doorschemeren dat het effect van een ster op de Oortwolk slechts druppeltjesgewijs - zowat ??n per jaar die de omloopbaan van de aarde zou kruisen - voor kometen zal zorgen.
[Afbeelding: http://www.grenswetenschap.nl/images/art...100317.jpg]
Er is een kans van 1/10.000 dat Gliese 710 tot op 1000 astronomische eenheden (1 astronomische eenheid is gelijk aan de gemiddelde afstand tussen de aarde en de zon) nadert. In dat geval zal Gliese 710 niet alleen materiaal uit de Oortwolk wegstoten, maar ook de Kuipergordel (een gordel van vele miljarden uit steen en ijs bestaande objecten voorbij de baan van Neptunus) en andere komeetachtige objecten die zich in een baan tussen de Oortwolk en de Kuipergordel bevinden zullen niet ontkomen. Gliese 710 zou bovendien ook nog de baan van Neptunus rond de zon met een fractie kunnen wijzigen.
http://www.grenswetenschap.nl/blogs/Glie...ert-aarde/
______________________________________________________________
06-05-2010, 20:40
tatooke Offline
Full member


Berichten: 3.114
Lid sinds: Jun 2005

 Bericht: #10
Re:Overzicht laatste Satelliet Nieuws
[glow=red,2,300]Nasa: "Meteorenstorm kan Hubble en ISS beschadigen"[/glow]
[Afbeelding: http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/3/4...0618232237]
Satellieten zoals de ruimtetelescoop Hubble en het Internationaal Ruimtestation (ISS) lopen het risico beschadigd te worden door de krachtigste meteorenstorm in meer dan een decennium. Dat meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

Astronomen geloven dat een regen van meteorenpuin, die zo'n zeven uuur zou aanhouden, later dit jaar ruimtetuigen zal raken de zich in een baan om de aarde bevinden. Hierbij kan de electronica van de tuigen zware averij oplopen. Maar er is ook een positieve kant van het verhaal: de ruimtestorm belooft een visueel spektakel te worden voor sterrenkijkers.

Volgens de Nasa komt de storm, die de baan van de aarde om de zon elke oktober kruist, van de Draconiden-meteorenzwerm. Die heet zo omdat de meteoren uit de richting van het Draco-sterrenbeeld lijken te komen.

Verdedigingsmechanismen
etenschappers moesten deze week toegeven dat ze niet goed weten hoe krachtig de storm zal zijn, maar ruimtevaartspecialisten kregen wel al de opdracht om verdedigingsmechanismen in te bouwen. De Nasa onderoekt of ze de ruimtetelescoop en het ISS zo kan draaien dat kwetsbare stukken weggekeerd zijn van de verwachte impactplaats. Wellicht worden ook alle ruimtewandelingen in die periode opgeschort.

Andere satellieten, die onder meer voor gps en tv zorgen, zullen de storm gewoon moeten doorstaan. Dat betekent dat ze niet aleen het risico lopen op een directe inslag, maar ook dat vitale electronica ontregeld kunnen raken door ontladingen van statische elektriciteit.

"Geen excuses"
Volgens ruimte-expert William Cooke is er geen excuus om onvoorbereid te zijn. "Getroffen worden door een meteoor, dat is een daad van God", zegt hij. "Getroffen worden door een meteorietenstorm, dat is een daad van onachtzaamheid. We moeten alle stappen nemen die we kunnen nemen om het risico op schade te beperken." (tw)
______________________________________________________________
19-06-2010, 15:35

Keywords: