A Forum...The Place to be, voor tech- en andere neuten ( Technologie-Hobbie, Mens & Maatschappij )

Welkom gast! Registreren
Eenvoudig culinair, snel gereed gerechtjes.  
verhuizer Offline
Quoted User


Berichten: 25
Lid sinds: Feb 2011

 Bericht: #1
Eenvoudig culinair, snel gereed gerechtjes.
Culinair.... Awink2
______________________________________________________________
09-02-2011, 22:06
L'Ap Sswanz Offline
D'n forum dwaes

Player F1-MGR-2018

Berichten: 1.063
Lid sinds: Feb 2011

 Bericht: #2
RE: Eenvoudig culinair, snel gereed gerechtjes.
Zo, mijn hap zit er in.
En het was nog vegemetariëel ook.

Geovenschotelde pasta met gorgonzola, lente-ui en kastanje champignons.
Kook de pasta tot het bijna al dente is, dus nog niet gaar.
Fruit de lente-ui en de champignons even aan met wat olijfolie en een blus het af met kookroom en een paar peperkorrels.
Nu heb je reut, laat de reut een paar minuten op laag vuur z'n best doen om lekker te worden.
Hanteer een ovenschaal zodanig dat aan de bovenkant de holle ruimte zichtbaar is, vet die holle ruimte in en doe daar in laagjes wat pasta (zonder het water waarin het lag), wat reut, wat gebrokkelde gorgonzola, rest pasta, rest reut, rest gebrokkelde gorgonzola en dan geraspte oude kaas er bovenop.
Plaats dit nu verkregen geheel met de dichte kant van de ovenschaal naar beneden gericht in de oven, laat het daar net zolang tot de oude kaas begint te bruinen.
Dit duurt ongeveer een tijdje, soms even langer, ligt aan vanalles.
Haal de ovenschaal, met de zijkanten lateraal en horizontaal, uit de oven, zet het ergens neer waar je op je gemak naar het gerecht kan kijken, haal dan een gedeelte van het gerecht zo netjes mogelijk uit de ovenschaal (dit gaat het best via de holle bovenkant) en plaats het uitgehaalde deel op een bord.
Doe de la open waar die lawaaierige stukjes metaal inliggen en haal daar wat van dat metaal uit, probeer één vork en één lepel te combineren, dat eet het makkelijkst.
Eet ze
______________________________________________________________
.

Ik heb de Ziekte van Wijkel; Best wel aardig, af en toe een eikel.
Biggrin3 gnagnagnagna
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 22-02-2011, 21:15 door L'Ap Sswanz.)
22-02-2011, 21:14
L'Ap Sswanz Offline
D'n forum dwaes

Player F1-MGR-2018

Berichten: 1.063
Lid sinds: Feb 2011

 Bericht: #3
RE: Eenvoudig culinair, snel gereed gerechtjes.
Tijdens een zoektocht naar oregano in mijn kast iets anders gevonden dat nodig op moest.
Dus maar een recept verzonnen voor bij de rijst met kalfsvlees.

Rijst cordon nogwat.

Ingrediënten (4 pers.):
Genoeg rijst om 4 personen te voeden,
Voor het vleesgerecht;
4 kalfsschnitzels (á 100 gram)
4 plakjes achterham
1 blikje ansjovis
1 pakje Bleu de Bresse (of andere blauwschimmel kaas)
zout en peper
3 eetlepels bloem
8 eetlepels paneermeel
1 ei
50 gr boter of margarine

Voor de saus;
50 gram boter
50 gram bloem
driekwart liter melk
250 gr geraspte kaas (wel een beetje een pittige)
150 gr hamblokjes
theelepel kerrie
snufje paprikapoeder

Bereiding:
Sla de kalfsschnitzels met de platte kant van een mes ( of een plasticfles gevuld met water) zo plat mogelijk.
Brokkel de Bleu de B in verdeelzame stukjes.
Leg op elke schnitzel een plakje ham en schep hierop een eetlepel van de Bleu de B.
Plaats hierop met enige accuratesse een ansjovisfiletje of twee á drie.
Vouw de schnitzels dubbel en steek ze vast met een coctailprikker.
Bezout en bepeper het vlees.
Strooi de gezeefde bloem en de paneermeel elk op een eigen bord en klop het ei los in een diep bord.
Haal de schnitzelpakketjes eerst door de bloem dan door het ei en als laatste de paneermeel.
Verhit de boter/margarine in een pan en bak het vlees in circa 15 minuten gaar.

Maak ondertussen de saus.
Smelt de boter zachtjes in een pannetje en roer de bloem erdoor.
Voeg langzaam de melk toe (terwijl je met een garde roert) tot een gladde saus ontstaat.
Plaats de kaas in de saus en laat die smelten, dan kan de ham erbij en de kerrie en paprikapoeder, nog even doorwarmen.

In de tussentijd is de rijst natuurlijk ook klaar.

Plaats alles op borden, vertel tegen die andere drie dat het klaar is en ga eten.

Eet ze!
______________________________________________________________
.

Ik heb de Ziekte van Wijkel; Best wel aardig, af en toe een eikel.
Biggrin3 gnagnagnagna
22-08-2011, 10:56
teigetje-gva Offline
モデレータ


Berichten: 472
Lid sinds: Feb 2011

 Bericht: #4
RE: Eenvoudig culinair, snel gereed gerechtjes.
In huis hebben...
Patatten, witloof, gemengd gekapt (gehakt, haché), ajuin, 1 of 2 tomaten, peper en zout, nootmuskaat, curry of een kruid dat ge gere moogt, chapelure, zakje gemalen kaas, olie en boter.

Kook de patatten, maar niet te gaar, snij in dunne schijfkes, ge kunt er efkes een ietsepietsje melk en boter doorroeren dan drogen ze niet uit in den oven straks. Zijn uw patatten te platgekookt, gene sores over maken, maak er dan puree van (met eventueel een eidooierke, klontje boter, ietsepietje melk en wat kruidekens)
Pel de ajuin, snij in ringen en stoof even in de pan.
Witloof kuisen, wassen en in grove stukken snijden, stoven met het aanhangend water, in wat olie en even laten sudderen. Kruiden en in een ovenschotel leggen. Leg de ajuin er al maar bovenop en het kan geen kwaad als er nog wat vocht in het witloof zit.

Gehakt in de pan prakken en bruin bakken. Over de ajuin verdelen.
Snij de tomaten in schijfjes en verdeel over het gehakt. (als je niet graag tomaat lust, is 1 genoeg).

Nu daar bovenop de patatschijfjes leggen (mag dus ook puree zijn). Strooi bovenop een laagje chapelure, en dan gemalen kaas met hier en daar een klontje boter.
Alles in een oven van op 180 graden 20 minuten laten bakken.

Dat is wat ze hier straks gaan te eten krijgen, voila.


______________________________________________________________
24-08-2011, 17:52

Keywords: