The Place to be, voor tech- en andere neuten ( Technologie-Hobbie, Mens & Maatschappij )
Welkom gast! Registreren
éénvoudige afstandbediening tv  
Frankvpk Offline
Full member


Berichten: 17
Lid sinds: Dec 2004

 Bericht: #1
éénvoudige afstandbediening tv
ik zoek een heel éénvoudige afstandbediening voor tv en digibox
dit is voor mijn 80 jarige vader
juist knopen kanaal +-
geluid +-
uit en aan
mvg
frank
______________________________________________________________
10-11-2014, 15:14
Kojak Offline
Forum PhPrutser

Player F1-MGR-2018

Berichten: 6.938
Lid sinds: Feb 2011

 Bericht: #2
RE: éénvoudige afstandbediening tv
Waarom neem je dan de afstandsbediening niet die bij de digibox / digicorder zit ?
Die kan je gebruiken voor de 2. Smile

[Afbeelding: http://forumimages.seniorennet.be/hoshin...260c65.jpg]
______________________________________________________________
© Het lezen van bovenstaande kan uw gezondheid ernstige schade berokkenen.
10-11-2014, 17:24
Frankvpk Offline
Full member


Berichten: 17
Lid sinds: Dec 2004

 Bericht: #3
RE: éénvoudige afstandbediening tv
@kojack
op die afstandbediening staan veel te veel knopjes
hij duwt een hele dag op de knopjes van de afstandbediening tv is iederkeer ontregeld
hij mag juist de posten , het geluid en in en uitschakelen
als het met het éne bakje niet gaat probeert hij dan een ander
we zijn hier al speciaalist in het terug instellen van de tv
mvg
frank
______________________________________________________________
10-11-2014, 17:35
Kojak Offline
Forum PhPrutser

Player F1-MGR-2018

Berichten: 6.938
Lid sinds: Feb 2011

 Bericht: #4
RE: éénvoudige afstandbediening tv
Wat je dan wèl kan doen, is die afstandsbediening van Telenet wat gaan aanpassen...

Haal hem open, en maak al de knopjes die hij niet mag gebruiken 'onklaar'.
Aan de binnenkant zit er een rubberen gedeelte dat contact maakt met de printplaat.
Kleef gewoon wat plakband op de contacten die je wenst uit te schakelen, en klaar is kees. Smile

Dat is zo'n oplossing uit mijn trukendoos, maar eentje dat wel kan werken én je moet er geen nieuwe kopen. Tongue Awink2
______________________________________________________________
© Het lezen van bovenstaande kan uw gezondheid ernstige schade berokkenen.
10-11-2014, 19:23
Frankvpk Offline
Full member


Berichten: 17
Lid sinds: Dec 2004

 Bericht: #5
RE: éénvoudige afstandbediening tv
Dat is nu ook de bedoeling niet wij moeten ze wel nog kunnen gebruiken.
Niemand een goe merk of model ?
Mvg
Frank
______________________________________________________________
10-11-2014, 19:37
Kojak Offline
Forum PhPrutser

Player F1-MGR-2018

Berichten: 6.938
Lid sinds: Feb 2011

 Bericht: #6
RE: éénvoudige afstandbediening tv
Het probleem zal dan wel zijn dat je met een ander merk, of een universele, het Telenet gedeelte niet zal kunnen gebruiken.
Ik ken geen universele afstandsbediening die een digibox of digicorder kan aansturen.

Ik zou in jou geval dan nog een extra afstandsbediening van Telenet achter de hand houden om daarmee ook nog de rest te kunnen bedienen. Smile

Aan een tweede afstandsbediening van een Digibox geraken is nu ook niet zo moeilijk. Eventueel heb ik er hier nog een paar liggen.
Mocht je toevallig in de buurt van Tervuren wonen , is dat geen probleem voor mij. Smile
______________________________________________________________
© Het lezen van bovenstaande kan uw gezondheid ernstige schade berokkenen.
10-11-2014, 20:06
Pe Afwezig
Guest

Player F1-MGR-2017

Berichten: 6.535
Lid sinds: Jul 2011

 Bericht: #7
RE: éénvoudige afstandbediening tv
Dat was ik dus ook al aan't denken. Je legtde afstandsbediening van de tv weg en je hebt altijd wel zo een telenet kastje achter de hand. Desnoods neem je je eigen mee wanneer je bij je vader op bezoek gaat.
______________________________________________________________
10-11-2014, 20:47
Frankvpk Offline
Full member


Berichten: 17
Lid sinds: Dec 2004

 Bericht: #8
RE: éénvoudige afstandbediening tv
ik woon nog altijd thuis dus da bakje aanpassen kan nog altijd
ik moet nog juist uitvissen hoe ik het volume kan beperken
nu kent mijn vader nog enkel de max volume
hij geeft al een tv zo naar de knopen geholpen
mvg
frank
______________________________________________________________
10-11-2014, 21:02
Pe Afwezig
Guest

Player F1-MGR-2017

Berichten: 6.535
Lid sinds: Jul 2011

 Bericht: #9
RE: éénvoudige afstandbediening tv
Ik ben niet zeker of je dat in de instellingen van je tv kan instellen. Ik denk van niet eerlijk gezegd.
Maar het kan ook heel simpel. Je kan je tv op 2 manieren harder of stiller zetten. Via het volume van de digicorder of via het volume van de tv. Zet het volume van de tv niet te hard en zorg ervoor dat de 'mode' knop op je telenet afstandsbediening niet werkt. Op die manier kan je vader enkel het volume via de digicorder op max zetten. Je tv zal dan nog niet te hard spelen.
______________________________________________________________
10-11-2014, 21:28
Henkie Offline
Full member

Player F1-MGR-2017

Berichten: 3.591
Lid sinds: Jul 2011

 Bericht: #10
RE: éénvoudige afstandbediening tv
Hij wil dat waarschijnlijk luider zetten omdat hij doof aan het worden is. En omdat hij dat dan luider zet zal hij nog sneller doof worden. Dus een hoorapparaat zal iets voor hem zijn.
2de optie is een koptelefoon maar of hij dat kan verdragen is iets anders
______________________________________________________________
Patience is a virtue
10-11-2014, 22:16

Keywords: